Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/2.png/Slider_images/5.png/Slider_images/4.png/Slider_images/1.png

MAJLIS MESYUARAT NEGARA

Isu-Isu berkaitan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi serta Jabatan-Jabatan dan Pihak Berkuasa (AITI dan MPABD)

 Sembah Ucapan 74
Membaharui Lesen Memandu melalui aplikasi TransportBN ataupun dengan melayari www.gov.bn
Membaharui Lesen Kenderaan melalui aplikasi TransportBN ataupun dengan melayari www.gov.bn

Juma’at 14 Ogos 2020 - Sesi Wawancara Rampai Pagi "Digital Economy Masterplan"

Khamis, 13 Ogos 2020 - Sidang Media COVID-19

Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi (MTIC) ingin memaklumkan mengenai pengemaskinian garispandu bagi penggunaan Pengangkutan Awam semasa wabak COVID-19 yang akan mula berkuatkuasa pada Hari Isnin, 17hb Ogos 2020.

Khamis, 13 Ogos 2020 - Majlis Solat Sunat Hajat, Solat Fardhu Asar Berjemaah dan Membaca Ratib Al-Attas

Majlis Kebangsaan Keselamatan Jalan Raya (MKKJR) mengadakan Majlis Solat Sunat Hajat, Solat Fardhu Asar Berjemaah dan Membaca Ratib Al-Attas pada petang ini, bertempat di Surau Lapangan Terbang Antarabangsa Brunei (LTAB).

Isnin, 3 Ogos 2020 - Majlis Ibadah Korban dan Aqiqah bersempena Sambutan Hari Raya Aidil Adha Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi dan Jabatan-Jabatan Di Bawahnya serta Pihak-Pihak Berkuasa bagi Tahun 1441H/2020M

Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi dan Jabatan-Jabatan di bawahnya serta Pihak-Pihak Berkuasa telah mengadakan Majlis Ibadah Korban dan Aqiqah bersempena dengan Sambutan Hari Raya Aidil Adha bagi tahun 1441H / 2020M pada hari Isnin, 12 Zulhijjah 1441H bersamaan 03 Ogos 2020 bertempat di Dewan Amar Pahlawan, Bangunan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi. Majlis pada tahun ini dikelolakan oleh Jabatan Perkhidmatan Pos.