Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/ltd/Slider_images/TransportBN Mobile App.jpg/ltd/Slider_images/5.jpg/ltd/Slider_images/1.png/ltd/Slider_images/4.jpg/ltd/Slider_images/2.png

SIARAN AKHBAR JABATAN PENGANGKUTAN DARAT LETAKKAN KENDERAAN DITEMPAT YANG SELAMAT BOLEH JAMIN KESELAMATAN JALAN RAYA

new_1.jpg

Dalausaha memastikan kesejahteraan dan keselamatan orang awam selaku pengguna jalan raya, Jabatan Pengangkutan Darat (JPD) meneruskan lagi operasi rondaan di beberapa kawasan di sekitar Bandar Seri Begawan.

Operasi rondaan yang dijalankan pada waktu malam, 26 September 2019, mendapati sebuah kenderaan bas milik Syarikat Borneo United Enterprise Sdn Bhd telah diletakkan di tempat yang boleh membahayakan pengguna jalan raya iaitu di kawasan persimpangan 179, Jalan Kiarong. Pemandu bas tersebut telah dikenakan kompaun sebanyak $50 dan diberikan 3 mata Demerit SiKAP.

Aplikasi Mudah Alih TransportBN (TransportBN Mobile App)

photo semasa pelancaran transportBN App 180919.jpg

18 September 2019 - Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi dan Jabatan Pengangkutan Darat (JPD) memperkenalkan Aplikasi Mudah Alih TransportBN (TransportBN Mobile App) melalui penggunaan kemudahan Teknologi Info-Komunikasi (ICT).

MAJLIS SAMBUTAN AWAL TAHUN 1441 HIJRAH DAN DOA KESYUKURAN SEMPENA KEPULANGAN JEMAAH HAJI KEMENTERIAN PENGANGKUTAN DAN INFOKOMUNIKASI DANJABATAN-JABATAN DI BAWAHNYA SERTAPIHAK-PIHAK BERKUASA

tahun baru hijrah_1.jpg

03 Muharram 1441bersamaan 03 September 2019: Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi dan Jabatan-Jabatandi bawahnya serta Pihak-Pihak Berkuasa pada pagi ini mengadakan Majlis Sambutan Awal Tahun 1441 Hijrah dan diselajurkan dengan Doa Kesyukuran Sempena Kepulangan Jemaah Haji Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi dan Jabatan-Jabatan dibawahnya serta Pihak-Pihak Berkuasa.  Majlis diadakan di Dewan Amar Pahlawan, Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi, Jalan Menteri Besar dan dikelolakan bersama oleh Jabatan Pengangkutan Darat dan Jabatan Perkhidmatan Pos.

OPERASI PENGUATKUASAAN SEPARUH TAHUN PERTAMA JABATAN PENGANGKUTAN DARAT

demerit.jpg

24 Ogos 2019 – Jabatan Pengangkutan Darat (JPD) telah meneruskan operasi-operasi penguatkuasaan dengan mengadakan pemeriksaan dan rondaan oleh Pegawai-Pegawai Penguatkuasa Undang-Undang JPD atau melalui operasi "On The Move" bersepadu bersama pihak Pasukan Polis Diraja Brunei.

 


Baharui Lesen Kenderaan dan Lesen Memandu Melalui Online

 SafeSmart.PNG

 

poster taxi_small_1.png 

Forms.PNG

PT.jpg