Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/ltd/Slider_images/6.jpg/ltd/Slider_images/5.jpg/ltd/Slider_images/1.png/ltd/Slider_images/4.jpg/ltd/Slider_images/2.png

KENYATAAN TAWARAN JABATAN PENGANGKUTAN DARAT KEMENTERIAN PENGANGKUTAN DAN INFOKOMUNIKASI NEGARA BRUNEI DARUSSALAM

new poster_2.jpg

Tawaran adalah dengan ini dibukakan untuk penyertaan orang ramai yang berminat untuk ikut serta TAWARAN BILANGAN PENDAFTARAN KENDERAAN TIGA DAN EMPAT ANGKA SIRI BAX seperti berikut: • BAX 100 hingga BAX 9999

• Senarai BAX kategori nombor GOLD dan SILVER seperti dilampirkan.Tawaran akan mula dibukakan pada Hari Khamis, 17hb Oktober 2019 dan tarikh akan ditutup pada Hari Isnin, 18hb November 2019, jam 11.30 pagi. 


The 11THASEAN TRANSIT TRANSPORT COORDINATING BOARD (TTCB) MEETING

b.jpg

17th October 2019, Bandar Seri Begawan –The 11th ASEAN Transit Transport Coordinating Board (TTCB) meeting has commenced this afternoon at the Centrepoint Hotel, Gadong.  The meeting is attended by delegates from ASEAN member states, ASEAN Secretariat, ASEAN Dialogue Partners and ASEAN Transport Associations.

The 38TH ASEAN TRANSPORT FACILITATION WORKING GROUP MEETING

a.jpg

15th October 2019, Bandar Seri Begawan -TheLand Transport Department under the Ministry of Transport and Infocommunication is hosting the 38th ASEAN Transport Facilitation Working Group (TFWG) which is held today, 15th October until 17th October 2019 at the Centrepoint Hotel, Gadong.

SIARAN AKHBAR JABATAN PENGANGKUTAN DARAT LETAKKAN KENDERAAN DITEMPAT YANG SELAMAT BOLEH JAMIN KESELAMATAN JALAN RAYA

new_1.jpg

Dalausaha memastikan kesejahteraan dan keselamatan orang awam selaku pengguna jalan raya, Jabatan Pengangkutan Darat (JPD) meneruskan lagi operasi rondaan di beberapa kawasan di sekitar Bandar Seri Begawan.

Operasi rondaan yang dijalankan pada waktu malam, 26 September 2019, mendapati sebuah kenderaan bas milik Syarikat Borneo United Enterprise Sdn Bhd telah diletakkan di tempat yang boleh membahayakan pengguna jalan raya iaitu di kawasan persimpangan 179, Jalan Kiarong. Pemandu bas tersebut telah dikenakan kompaun sebanyak $50 dan diberikan 3 mata Demerit SiKAP.

 


Baharui Lesen Kenderaan dan Lesen Memandu Melalui Online

 

banner bax.jpgSafeSmart.PNG

 

Banner borang_1.jpg

PT.jpg