Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/2.png/Slider_images/5.png/Slider_images/4.png/Slider_images/1.png

MAJLIS MESYUARAT NEGARA

Isu-Isu berkaitan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi serta Jabatan-Jabatan dan Pihak Berkuasa (AITI dan MPABD)

 


Khamis, 12 Disember 2019 -Majlis Keugamaan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi Sempena Hari Memperingati Mangsa-Mangsa Jalan Raya dan Hari Penerbangan Awam Antarabangsa 2019

Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi dan Jabatan-Jabatan di bawahnya serta Pihak-Pihak Berkuasa telah mengadakan Majlis Keugamaan Sempena Hari Memperingati Mangsa-Mangsa Lalu Lintas Jalan Raya Sedunia dan Hari Penerbangan Awam Antarabangsa 2019 pada hari Khamis 12 Disember 2019. Majlis dikelolakan bersama oleh Majlis Kebangsaan Keselamatan Jalan Raya (MKKJR) dan Jabatan Penerbangan Awam (DCA) dan telah diadakan di Masjid Ash Shaliheen, Jabatan Perdana Menteri, Bandar Seri Begawan.

Khamis, 12 Disember 2019 - Kempen Menderma Darah Sempena Memperingati Mangsa-Mangsa Lalulintas Jalan Raya Sedunia 2019

Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi melalui Majlis Kebangsaan Keselamatan Jalan Raya (MKKJR) dengan kerjasama Pusat Menderma Darah, Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha pada pagi ini mengadakan Kempen Derma Darah sempena Hari Memperingati Mangsa-Mangsa Lalulintas Jalan Raya Sedunia 2019, bertempat di Times Square Shopping Complex.

Isnin, 9 Disember 2019 - Majlis Pelancaran Rasmi Minggu Keselamatan Jalan Raya Bagi Tahun 2019 Sempena Hari Memperingati Mangsa-Mangsa Lalu Lintas Jalan Raya Sedunia

Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi (MTIC) bersama Majlis Kebangsaan Keselamatan Jalan Raya (MKKJR) pagi tadi telah mengadakan Majlis Pelancaran Rasmi Minggu Keselamatan Jalan Raya bagi tahun 2019 Sempena Hari Memperingati Mangsa-Mangsa Lalu Lintas Jalan Raya Sedunia. Majlis Pelancaran Rasmi tersebut diikuti dengan satu forum sempena dengan Hari Memperingati Mangsa-mangsa Lalu Lintas Jalan Raya Sedunia atau World Day of Remembrance for Road Traffic Victims (WDR) yang berlangsung di Dewan Teater, Kementerian Kewangan dan Ekonomi.  Forum tersebut merupakan sebahagian daripada aktiviti-aktiviti yang telah dijadualkan sempena Minggu Keselamatan Jalan Raya bagi tahun 2019.

Ahad, 8 Disember 2019 - Pemberigaan Keselamatan Jalan Raya Di Bandarku Ceria

Majlis Kebangsaan Keselamatan Jalan Raya (MKKJR) dengan kerjasama Brunei Shell Company Sdn. Bhd. (BSP) telahpun mengadakan aktiviti “Road Traffic Games” semasa acara Majlis Pelancaran Brunei December Festival 2019 sempena Bandarku Ceria hari ini sebagai pelancaran awal aktiviti-aktiviti MKKJR Sempena Hari Memperingati Mangsa-Mangsa Kemalangan Lalu Lintas Jalan Raya Sedunia Tahun 2019.  Aktibiti berkenaan adalah usaha dibawah BSP Traffic Games bagi meningkatkan kesedaraan amalan-amalan pemanduan selamat khususnya kepada kanak-kanak sekolah yang merupakan salah satu kumpulan sasaran bagi MKKJR.

Video Pelancaran World Post Day 2019