Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/2.png/Slider_images/5.png/Slider_images/4.png/Slider_images/1.png

MAJLIS MESYUARAT NEGARA

Isu-Isu berkaitan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi serta Jabatan-Jabatan dan Pihak Berkuasa (AITI dan MPABD)

 


Rabu, 15 Januari 2020 - Anugerah Ict Brunei (BICTA) 2020, Negara Pintar Melalui Transfomasi Digital

Inovasi merupakan salah satu elemen utama bagi merangsang pertumbuhan ekonomi sesebuah negara. Inovasi tidak terhad kepada ciptaan baharu. Ianya juga merangkumi bagaimana sesuatu ciptaan dapat menyelesaikan masalah atau menambahbaik penyelesaian dengan cara berbeza, dan bagaimana ciptaan dan idea-idea inovatif dapat menjana pendapatan, khususnya dalam bidang ICT.

Khamis, 9 Januari 2020 - Sesi Muzakarah Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi bersama Yang Berhormat Ahli-Ahli Majlis Mesyuarat Negara Bagi Tahun 2020
Sesi Muzakarah Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi bersama Yang Berhormat Ahli-Ahli Majlis Mesyuarat Negara telahpun diadakan pada pagi ini bertempat di Bilik Mesyuarat Al-Mahabbah, Tingkat 1, Bangunan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi.Ahad, 29 Disember 2019 - Berjalan, Berlari Dan Berbasikal Untuk Amal Sempena Sambutan Hari Memperingati Mangsa-Mangsa Kemalangan Lalu Lintas Jalan Raya Sedunia 2019

Majlis Kebangsaan Keselamatan Jalan Raya (MKKJR)  telah menganjurkan acara Berjalan, Berlari dan Berbasikal Untuk Amal bertempat di Taman Haji Sir Muda Omar 'Ali Saifuddien, Bandar Seri Begawan hari ini.

Sabtu, 28 Disember 2019 - Perkhemahan Belia Road Safety

Majlis Kebangsaan Keselamatan Jalan Raya (MKKJR) telah mengadakan aktiviti Perkhemahan Belia Road Safety pada hari ini. Perkhemahan yang diadakan di Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi ini adalah salah satu aktiviti MKKJR sempena Hari Memperingati Mangsa-Mangsa Lalulintas Jalan Raya Sedunia 2019.

Video Pelancaran World Post Day 2019