Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/2.png/Slider_images/5.png/Slider_images/4.png/Slider_images/1.png

MAJLIS MESYUARAT NEGARA

Isu-Isu berkaitan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi serta Jabatan-Jabatan dan Pihak Berkuasa (AITI dan MPABD)

 


Thursday, 5 December 2019 - Legislative Council Members Join Brunei International Airport Emergency Response Exercise

Ministry of Transport and Infocommunications (MTIC) invited Legislative Council (LegCo) Members to join Brunei International Airport Emergency Response Exercise as part of MTIC's Muzakarah Programme with LegCo Members. Such exercise in emergency response related to safety incidents are important towards ensuring agencies under the Ministry of Transport and Infocommunications (MTIC) remain ready and prepared for unforeseen emergency situations.

Rabu, 27 November 2019 - Majlis Sambutan Maulidur Rasul Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi dan Jabatan-Jabatan Di Bawahnya serta Pihak-Pihak Berkuasa bagi Tahun 1441H / 2019M

Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi dan Jabatan-Jabatan di bawahnya serta Pihak-Pihak Berkuasa telah mengadakan Majlis Sambutan Maulidur Rasul bagi Tahun 1441H / 2019M pada pagi ini bertempat di Dewan Amar Pahlawan, Bangunan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi. Majlis pada tahun ini dikelolakan oleh Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi serta Jabatan Pengangkutan Darat.

Selasa, 26 November 2019 - Taklimat Cuaca Kebangsaan Kali Ke-8 Monsun Timur Laut (Disember 2019 – Mac 2020)

Jabatan Kajicuaca Brunei Darussalam (BDMD), Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi (MTIC), telah mengadakan Taklimat Cuaca Kebangsaan Kali Ke-8, berikutan dari taklimat mengenai Monsun Peralihan yang telah diadakan pada bulan Oktober 2019 yang lalu. Seramai 138 peserta daripada pelbagai agensi kerajaan dan swasta, penuntut-penuntut sekolah serta orang awam telah hadir mengikuti taklimat yang diadakan di Auditorium Jabatan Penerangan, Jabatan Penerangan, Jalan Lapangan Terbang Lama, Berakas.

Ahad, 24 November 2019 - Pembukaan Rasmi Bulan Kesedaran Cuaca dan Kutipan Derma Amal Jabatan Kajicuaca Brunei Darussalam, Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi

Majlis pembukaan rasmi bulan kesedaran cuaca dan kutipan derma amal kelolaan Jabatan Kajicuaca Brunei Darussalam (BDMD), Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi telah diadakan pada pagi ini di Taman Haji Sir Muda ‘Omar Ali Saifuddien, Bandar Seri Begawan.

Video Pelancaran World Post Day 2019